Thursday, September 4, 2008

Mediesirkus, visevalg og skandaløse saker

Uansett hvilken politisk preferanse man har så holdt Sarah Palin en strålende tale natt til torsdag. Dama er rå, og har virkelig spredt begeistring til McCain-kampanjen.

Hun presenterte familien sin, hyller presidentkandidaten og kom med noen kalkulerte stikk til både Obama og media. 


Det er nå snart 60 dager til valget, og da vil det riktignok være preidentkandidatene McCain vs. Obama det hovedaklig vil dreie seg om. 

Bidens og Palins roller tones ned nå som begge er nominert og akseptert, med mindre mediene graver frem andre skandaløse saker. 

Fjesene deres vil derimot være å se på diverse reklamefilmer, både for og mot sin egen kandidat. Det er nok av uheldige klipp å ta av for begge kampanjene. 

Biden er kjent som en løsmunnet kjekkas, mens Palin ennå har mange ukjente gullkorn tapet til film. 

Men som Melby peker på så er det presidenten som gjelder

Likevel er det viktig å tenker på visevalg, og å finne et menneske som komplimenterer presidentkandidaten. 

Her kan man gjerne si at Obama har valgt sin overmann - da Biden ville gjort seg bedre som utenriksminister enn visepresident, og faren er at folk vil foretrekke Biden fremfor Obama i forsvarssjefsstolen. 

Når det gjelder McCain var det både velgermessig og mediestrategisk å velge Palin - hun appellerer til kjernen, kvinner og trekke stemmer fra de uavhengige. 

Dessuten har folket hans skiftet mediesirkuset fra Obamas messiasmøte til den ukjente potensielle første kvinnelige visepresident. 

Da jeg intervjuet Susan Morrisen, tidligere redaktør i New York Times tidligere denne uken kom hun med følgende analyse: 

- Dama er et veldig spennende valg, og mer gjennomtenkt fra McCains folk enn mediene vil ha det til, på tross av fokus på kort bakgrunnssjekk. 

Hun legger til at McCain ville vise at det ikke bare er Obama som har monopol på å lage historie. 

- Dessuten vil hun appellere både til kriste verdikonservative og kvinner som ikke kan svelge Billary-kløveret, fortsetter hun. 

Det hører med til historien at Palin var et like stort sjokk for Morrisen og hennes opplyste omgangskrets som for folk fremst, både i USA og Europa. Og dette er dama som har vært pressetalskvinne for kampanjen til Bush senior, politisk ringrev i Washington Post og produsent for D.C shower Hardball med Chris Matthews.

Med andre ord blir det spennende å se hvordan Palin takler de neste ukene i visepresidentkandidatlyset, og ikke minst hvordan pressen behandler Palin. 

Fred ut.  

1 comment:

Trili said...

Det blir spennende å følge med videre. Det interessante med Sarah Palin er at hun på en måte representerer alt vi nordmenn ikke forstår med amerikanere. Hun er smart, rå og en vellykket politiker, men samtidig har hun et verdisyn som vi nordmenn ikke kan svelge med mindre vi er Anita Apeltun Sæle-tilhengere.

En fornøyelse å lese en blogger som har sitter midt oppi det i USA uten å være helfrelst på den ene eller den andre kandidaten....